Culinair

Veganistisch en vegetarisch eten in Portugal: ontdek de beste restaurants

Door Portugal avonturen

Portugal staat bekend om zijn heerlijke gerechten, maar wist je dat het land ook een groeiende veganistische en vegetarische scene heeft? Steeds meer restaurants in Portugal bieden smakelijke en creatieve opties voor mensen die geen vlees of dierlijke producten eten. In dit artikel zullen we de beste veganistische en vegetarische restaurants in Portugal ontdekken, zodat je tijdens je volgende reis kunt genieten van heerlijke en gezonde maaltijden.

Lissabon

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, heeft een bloeiende veganistische en vegetarische gemeenschap. Hier zijn enkele van de beste restaurants waar je kunt genieten van plantaardige gerechten:

  • Terra: Terra is een gezellig restaurant in het hart van Lissabon dat heerlijke vegetarische gerechten serveert. Probeer zeker de vegetarische lasagne en de veganistische chocoladetaart.
  • The Food Temple: The Food Temple is een uniek restaurant dat biologische en lokale ingrediënten gebruikt om verrassende veganistische gerechten te creëren. Het menu verandert regelmatig, dus elke keer dat je hier eet, is een nieuwe ervaring.
  • Jardim dos Sentidos: Dit restaurant heeft een prachtige tuin waar je kunt genieten van een rustige en ontspannen maaltijd. Probeer de veganistische curry en de huisgemaakte limonade.

Porto

Porto, gelegen in het noorden van Portugal, heeft ook een aantal geweldige veganistische en vegetarische restaurants. Hier zijn enkele aanbevelingen:

  • DaTerra: DaTerra is een populair veganistisch restaurant in Porto dat bekend staat om zijn creatieve gerechten en gezellige sfeer. Probeer de veganistische sushi en de zoete aardappelsoep.
  • Black Mamba: Black Mamba is een veganistische fastfoodrestaurant dat heerlijke burgers en frietjes serveert. Het is de perfecte plek voor een snelle en smakelijke maaltijd.
  • Capela Incomum: Dit restaurant biedt een verfijnde veganistische menu met gerechten die zijn geïnspireerd op de Portugese keuken. Probeer de veganistische bacalhau en de chocolademousse.

Faro

Als je in de Algarve bent, mag je Faro niet missen. Hier zijn enkele van de beste veganistische en vegetarische restaurants in de regio:

  • Green Room: Green Room is een charmant veganistisch restaurant in Faro dat biologische en seizoensgebonden gerechten serveert. Probeer de veganistische risotto en de huisgemaakte limonade.
  • Vegetariano & Companhia: Dit restaurant biedt een gevarieerd menu met veganistische en vegetarische opties. Probeer de veganistische lasagne en de salade met gegrilde groenten.
  • Restaurante Vegetariano: Dit gezellige restaurant is al meer dan 20 jaar een begrip in Faro. Probeer de veganistische feijoada en de veganistische tiramisu.

Of je nu in Lissabon, Porto of Faro bent, er zijn genoeg opties om te genieten van heerlijke veganistische en vegetarische gerechten in Portugal. Verken de lokale restaurants en ontdek nieuwe smaken en culinaire ervaringen tijdens je reis. Eet smakelijk!

Plaats een reactie