Historische schatten

De gotische pracht van het klooster van Batalha

Door Portugal avonturen

Het klooster van Batalha, gelegen in het prachtige land Portugal, is een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur. Dit imposante bouwwerk staat bekend om zijn prachtige details en adembenemende schoonheid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis en architectuur van dit bijzondere klooster.

De geschiedenis van het klooster van Batalha

Het klooster van Batalha werd in de 14e eeuw gesticht door koning João I van Portugal als dank voor de overwinning in de Slag bij Aljubarrota. De bouw van het klooster duurde meer dan 150 jaar en verschillende koningen hebben bijgedragen aan de prachtige architectuur van het gebouw. Het klooster werd uiteindelijk voltooid in de 16e eeuw en is sindsdien een belangrijke historische en culturele bezienswaardigheid in Portugal.

De architectuur van het klooster

Het klooster van Batalha is een meesterwerk van gotische architectuur. Het gebouw is rijkelijk versierd met prachtige beeldhouwwerken, gotische spitsbogen en gedetailleerde ornamenten. De kloostergang is een van de hoogtepunten van het klooster, met zijn indrukwekkende zuilen en prachtige roosvensters. De kapel van het klooster, de Capela do Fundador, is een ander hoogtepunt met zijn schitterende gewelfde plafond en gotische altaren.

Bezienswaardigheden in het klooster

Naast de prachtige architectuur zijn er nog vele andere bezienswaardigheden te bewonderen in het klooster van Batalha. Zo is er het graf van koning João I en zijn vrouw Philippa van Lancaster, dat zich bevindt in de Capela do Fundador. Ook de onvoltooide kapel, de Capelas Imperfeitas, is een interessante bezienswaardigheid. Deze kapel is nooit voltooid, maar de prachtige details en ornamenten geven een goed beeld van de ambities van de bouwers.

Bezoek het klooster van Batalha

Als je ooit in Portugal bent, mag een bezoek aan het klooster van Batalha niet ontbreken. Het klooster is gemakkelijk te bereiken vanuit steden als Lissabon en Porto en is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want het klooster biedt talloze fotomomenten.

Kortom, het klooster van Batalha is een van de meest indrukwekkende voorbeelden van gotische architectuur in Portugal. Met zijn prachtige details, adembenemende schoonheid en rijke geschiedenis is het klooster een must-see voor iedereen die het land bezoekt. Mis deze unieke bezienswaardigheid niet tijdens je reis naar Portugal!

Plaats een reactie