Historische schatten

De koninklijke paleizen van Sintra: Quinta da Regaleira en Palácio Nacional de Sintra

Door Portugal avonturen

Sintra, een pittoresk stadje gelegen op slechts een half uurtje rijden van Lissabon, staat bekend om zijn prachtige paleizen en weelderige tuinen. Twee van de meest indrukwekkende koninklijke paleizen in Sintra zijn Quinta da Regaleira en Palácio Nacional de Sintra. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze adembenemende paleizen en hun rijke geschiedenis.

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira is een van de meest mysterieuze en fascinerende paleizen in Sintra. Het werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw door de rijke zakenman Antonio Augusto Carvalho Monteiro, die een passie had voor esoterische en mystieke symboliek. Het paleis is een mix van gotische, manuelijnse en renaissancestijlen en staat bekend om zijn prachtige tuinen en grotten.

Wat Quinta da Regaleira zo uniek maakt, is het feit dat het paleis is doordrenkt met symboliek en verborgen boodschappen. Zo zijn er ondergrondse tunnels en grotten die symbool staan voor de reis van de ziel, en een omgekeerde toren die staat voor de onderwereld. Het is een plek waar je kunt verdwalen in de mystiek en symboliek van het verleden.

Wat te zien en te doen in Quinta da Regaleira:

– Verken de prachtige tuinen en grotten
– Bezoek de omgekeerde toren en de kapel
– Ontdek de verborgen boodschappen en symboliek in het paleis
– Maak een wandeling door het bos en geniet van het adembenemende uitzicht over Sintra

Palácio Nacional de Sintra

Palácio Nacional de Sintra is een ander juweeltje in de kroon van Sintra. Dit paleis dateert uit de 14e eeuw en diende als zomerresidentie voor de Portugese koningen. Het paleis is een mix van gotische, manuelijnse en moorse architectuur en staat bekend om zijn prachtige tegelpanelen en plafondschilderingen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Palácio Nacional de Sintra is de twee enorme schoorstenen die uitsteken boven het paleis. Deze schoorstenen zijn versierd met witte en blauwe tegels en zijn een symbool van de rijkdom en macht van de Portugese koningen.

Wat te zien en te doen in Palácio Nacional de Sintra:

– Bewonder de prachtige tegelpanelen en plafondschilderingen
– Beklim de torens en geniet van het uitzicht over Sintra
– Bezoek de koninklijke vertrekken en leer meer over de geschiedenis van het paleis
– Wandel door de prachtige tuinen en geniet van de rust en sereniteit

Sintra is een plek die doordrenkt is met geschiedenis en mystiek, en de koninklijke paleizen van Quinta da Regaleira en Palácio Nacional de Sintra zijn daar het perfecte voorbeeld van. Een bezoek aan deze paleizen is een reis terug in de tijd naar de pracht en praal van het Portugese koninkrijk.

Plaats een reactie