Lokale festiviteiten

De Feira de São Mateus in Viseu: de oudste jaarmarkt van Portugal

Door Portugal avonturen

De Feira de São Mateus in Viseu is een van de oudste en meest traditionele jaarmarkten van Portugal. Deze markt, die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen, trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Het is een unieke gelegenheid om de Portugese cultuur, tradities en ambachten te ervaren en te genieten van heerlijk eten, drinken en entertainment.

Geschiedenis van de Feira de São Mateus

De Feira de São Mateus vindt zijn oorsprong in de 12e eeuw, toen het werd opgericht ter ere van de heilige São Mateus. De markt groeide al snel uit tot een belangrijke handelsplaats waar mensen uit alle hoeken van Portugal en daarbuiten naartoe kwamen om hun waren te kopen en verkopen. Door de eeuwen heen heeft de markt verschillende transformaties ondergaan, maar de tradities en de sfeer zijn altijd behouden gebleven.

Wat kun je verwachten op de Feira de São Mateus?

Op de Feira de São Mateus vind je een breed scala aan activiteiten en attracties voor jong en oud. Hier zijn enkele hoogtepunten die je kunt verwachten:

  • Traditionele ambachten: Op de markt vind je tal van kraampjes waar lokale ambachtslieden hun handgemaakte producten verkopen, zoals keramiek, textiel, houtsnijwerk en sieraden.
  • Culinair genot: Proef de heerlijke Portugese gerechten en lekkernijen die op de markt worden aangeboden, van gegrilde sardientjes en pasteis de nata tot lokale kazen en wijnen.
  • Live muziek en entertainment: Geniet van optredens van lokale muzikanten, dansgroepen en straatartiesten die de sfeer van de markt versterken.
  • Kermisattracties: Voor de avontuurlijke bezoekers zijn er verschillende kermisattracties en spelletjes te vinden op de markt, zoals draaimolens, schiettenten en spiegeldoolhoven.

Praktische informatie

De Feira de São Mateus vindt jaarlijks plaats in de zomermaanden, meestal van eind juli tot begin september. De markt is gelegen in de stad Viseu, in het hart van Portugal, en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. De toegang tot de markt is meestal gratis, maar sommige attracties en activiteiten kunnen een kleine vergoeding vereisen.

Als je op zoek bent naar een authentieke Portugese ervaring vol cultuur, tradities en plezier, dan is een bezoek aan de Feira de São Mateus in Viseu zeker een aanrader. Laat je betoveren door de levendige sfeer, de heerlijke geuren en smaken, en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. Een bezoek aan deze markt zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn die je nog lang zult koesteren.

Plaats een reactie