Lokale festiviteiten

Het Festival do Bacalhau in Ílhavo: vier de Portugese liefde voor gezouten kabeljauw

Door Portugal avonturen

Portugal staat bekend om zijn rijke culinaire tradities en een van de meest geliefde gerechten is gezouten kabeljauw, ook wel bekend als bacalhau. Dit populaire gerecht wordt gevierd tijdens het jaarlijkse Festival do Bacalhau in Ílhavo, een pittoresk stadje aan de kust van Portugal. Tijdens dit festival komen locals en toeristen samen om te genieten van heerlijke gerechten, traditionele muziek en culturele activiteiten die allemaal draaien om de geliefde gezouten kabeljauw.

De geschiedenis van bacalhau in Portugal

De liefde voor gezouten kabeljauw in Portugal dateert al uit de 15e eeuw, toen Portugese ontdekkingsreizigers de wereld rondreisden en dit duurzame voedsel ontdekten. Gezouten kabeljauw werd al snel een belangrijk onderdeel van de Portugese keuken en is sindsdien niet meer weg te denken. Het wordt op verschillende manieren bereid, van gebakken tot gestoofd en is een favoriet gerecht tijdens feestdagen en speciale gelegenheden.

Het Festival do Bacalhau in Ílhavo

Het Festival do Bacalhau in Ílhavo is een viering van de Portugese liefde voor gezouten kabeljauw en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan gerechten met bacalhau, bereid door lokale chefs en restaurants. Van traditionele bacalhau à Brás tot creatieve moderne interpretaties, er is voor elk wat wils.

Naast het eten kunnen bezoekers ook genieten van traditionele Portugese muziek en dans, ambachtelijke markten en activiteiten voor het hele gezin. Het Festival do Bacalhau is een feestelijke en levendige gelegenheid die de rijke culinaire en culturele tradities van Portugal viert.

Wat te verwachten tijdens het Festival do Bacalhau

Tijdens het Festival do Bacalhau kunnen bezoekers een scala aan activiteiten en evenementen verwachten, waaronder:

  • Proeverijen van verschillende bacalhau gerechten
  • Kookdemonstraties en workshops
  • Live muziek en dansoptredens
  • Ambachtelijke markten met lokale producten
  • Kinderactiviteiten en entertainment

Of je nu een liefhebber bent van gezouten kabeljauw of gewoon op zoek bent naar een unieke culturele ervaring, het Festival do Bacalhau in Ílhavo heeft voor elk wat wils.

Praktische informatie

Het Festival do Bacalhau vindt jaarlijks plaats in Ílhavo, een charmant stadje aan de kust van Portugal. De exacte data van het festival kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website van het festival te raadplegen voor de meest actuele informatie. Toegang tot het festival is meestal gratis, maar sommige activiteiten en proeverijen kunnen tegen betaling zijn.

Als je van plan bent om het Festival do Bacalhau te bezoeken, zorg er dan voor dat je vroeg aankomt om de drukte te vermijden en optimaal te kunnen genieten van alle festiviteiten. Vergeet niet om je camera mee te nemen om al die heerlijke gerechten en kleurrijke festiviteiten vast te leggen!

Kortom, het Festival do Bacalhau in Ílhavo is een must-visit voor iedereen die de Portugese liefde voor gezouten kabeljauw wil ervaren. Kom en vier mee met de lokale bevolking en geniet van heerlijk eten, muziek en cultuur tijdens dit levendige festival aan de prachtige kust van Portugal.

Plaats een reactie