Natuurlijke pracht

Ontdek de geheime tuinen van Portugal: oases van rust

Door Portugal avonturen

Portugal staat bekend om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke gerechten. Maar wist je dat dit land ook een aantal verborgen schatten heeft in de vorm van geheime tuinen? Deze oases van rust zijn perfecte plekken om even te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuur en sereniteit. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de mooiste geheime tuinen van Portugal.

1. Jardim Botânico da Universidade de Coimbra

De Jardim Botânico da Universidade de Coimbra is een van de oudste botanische tuinen van Portugal en dateert uit de 18e eeuw. Gelegen in de historische stad Coimbra, biedt deze tuin een oase van rust en groen in het hart van de stad. Wandel langs de kronkelende paden en bewonder de diverse plantencollecties, waaronder exotische planten en zeldzame bomen. Vergeet niet om even te pauzeren bij de vijver en te genieten van het rustgevende geluid van kabbelend water.

2. Jardim do Palácio de Cristal

De Jardim do Palácio de Cristal, gelegen in Porto, is een prachtige tuin met weelderige bloembedden, fonteinen en beelden. Vanaf de tuin heb je een adembenemend uitzicht over de rivier de Douro en de oude stad. Wandel door de rozentuin en geniet van de heerlijke geur van bloemen. Neem plaats op een bankje en laat de rust en schoonheid van deze tuin op je inwerken.

3. Jardim Botânico Tropical

De Jardim Botânico Tropical, gelegen in Belém, is een verborgen parel in Lissabon. Deze botanische tuin is gespecialiseerd in tropische planten en bomen en biedt een unieke en exotische sfeer. Wandel door de weelderige vegetatie en bewonder de kleurrijke bloemen en planten. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de kassen, waar je een scala aan zeldzame planten kunt bewonderen.

4. Jardim da Quinta das Lágrimas

De Jardim da Quinta das Lágrimas, gelegen in Coimbra, is een romantische tuin met een rijke geschiedenis. Volgens de legende heeft prinses Inês de Castro hier gehuild voordat ze werd vermoord. De tuin is prachtig aangelegd met vijvers, fonteinen en eeuwenoude bomen. Wandel langs de kronkelende paden en geniet van de rust en sereniteit van deze betoverende tuin.

5. Jardim Botânico da Ajuda

De Jardim Botânico da Ajuda, gelegen in Lissabon, is een van de best bewaarde geheimen van de stad. Deze botanische tuin dateert uit de 18e eeuw en herbergt een indrukwekkende collectie van exotische planten en bomen. Wandel door de verschillende secties van de tuin en bewonder de diversiteit aan flora. Neem plaats op een bankje en geniet van de rust en schoonheid om je heen.

Ontdek de geheime tuinen van Portugal en laat je betoveren door de rust en schoonheid van deze verborgen oases. Of je nu op zoek bent naar een moment van bezinning, een romantische wandeling of gewoon wilt genieten van de natuur, deze tuinen bieden voor elk wat wils. Dus plan je volgende reis naar Portugal en ontdek de magie van deze prachtige geheime tuinen.

Plaats een reactie