Natuurlijke pracht

Ontdek de verborgen watervallen en poelen van Portugal

Door Portugal avonturen

Portugal staat bekend om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke gerechten. Maar wist je dat dit land ook een schat aan verborgen watervallen en poelen heeft om te ontdekken? Van de groene bossen van het noorden tot de zonovergoten Algarve in het zuiden, Portugal heeft voor ieder wat wils als het gaat om natuurlijke schoonheid. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest adembenemende watervallen en poelen die Portugal te bieden heeft.

Watervallen in het noorden van Portugal

Als je op zoek bent naar watervallen in Portugal, is het noorden van het land een geweldige plek om te beginnen. In de regio Minho vind je de prachtige waterval van Tahiti, gelegen in het natuurpark Peneda-Gerês. Deze waterval is omgeven door weelderige bossen en kristalheldere poelen, waardoor het een ideale plek is om te zwemmen en te ontspannen. Een andere indrukwekkende waterval in het noorden is de Cascata do Arado, gelegen in het nationaal park Peneda-Gerês. Deze waterval is iets moeilijker te bereiken, maar het uitzicht vanaf de top is absoluut de moeite waard.

Watervallen in het centrum van Portugal

In het centrum van Portugal vind je ook enkele prachtige watervallen die een bezoek waard zijn. Een van de meest bekende is de waterval van Cabreia, gelegen in de buurt van de stad Sever do Vouga. Deze waterval is omgeven door weelderige bossen en biedt een verfrissende plek om te zwemmen op een warme zomerdag. Een andere populaire waterval in het centrum van Portugal is de Cascata da Pedra Ferida, gelegen in de Serra da Lousã. Deze waterval is iets minder bekend, maar biedt een spectaculair uitzicht en een rustige omgeving om te genieten van de natuur.

Watervallen in de Algarve

Hoewel de Algarve vooral bekend staat om zijn prachtige stranden, heeft deze regio ook enkele verborgen watervallen die het ontdekken waard zijn. Een van de meest indrukwekkende is de waterval van Pego do Inferno, gelegen in de buurt van Tavira. Deze waterval is omgeven door weelderige vegetatie en biedt een verfrissende plek om te zwemmen in het kristalheldere water. Een andere prachtige waterval in de Algarve is de Cascata do Pego, gelegen in de buurt van Monchique. Deze waterval is iets moeilijker te bereiken, maar het uitzicht vanaf de top is adembenemend.

Verborgen poelen in Portugal

Naast watervallen heeft Portugal ook enkele prachtige poelen die perfect zijn om te zwemmen en te ontspannen. Een van de meest bekende is de Poço Azul, gelegen in de buurt van Sintra. Deze poel is omgeven door hoge rotsen en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Een andere verborgen poel is de Poço do Inferno, gelegen in de buurt van Manteigas. Deze poel is iets moeilijker te bereiken, maar het kristalheldere water en de rustige omgeving maken het de moeite waard.

Conclusie

Portugal heeft zoveel meer te bieden dan alleen stranden en steden. Met zijn verborgen watervallen en poelen is dit land een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende duik in een kristalheldere poel of een spectaculair uitzicht vanaf de top van een waterval, Portugal heeft het allemaal. Dus pak je zwemspullen en ga op ontdekkingstocht naar de verborgen schatten van Portugal!

Plaats een reactie