Natuurlijke pracht

Spot wilde dieren in de natuurparken van Portugal

Door Portugal avonturen

Portugal staat bekend om zijn prachtige natuurparken en diverse flora en fauna. Als natuurliefhebber is het dan ook een geweldige bestemming om wilde dieren te spotten in hun natuurlijke habitat. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de natuurparken van Portugal, waar je de kans krijgt om verschillende wilde dieren te zien in hun natuurlijke omgeving.

Natuurpark Peneda-Gerês

Een van de meest bekende natuurparken in Portugal is het Peneda-Gerês National Park, gelegen in het noorden van het land. Dit park staat bekend om zijn prachtige landschappen en diverse flora en fauna. Hier kun je onder andere wilde paarden, wolven, herten en verschillende vogelsoorten tegenkomen. Maak een wandeling door de uitgestrekte bossen en geniet van de rust en stilte van de natuur.

Natuurpark Arrábida

Als je meer geïnteresseerd bent in maritieme fauna, dan is het natuurpark Arrábida een must-visit. Dit park ligt aan de kust van Portugal en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Hier kun je dolfijnen, zeehonden en verschillende vogelsoorten spotten. Maak een boottocht langs de kust en geniet van de prachtige natuur en wildlife.

Natuurpark Montesinho

Het natuurpark Montesinho is een van de best bewaarde geheimen van Portugal. Dit park ligt in het noordoosten van het land en biedt een divers landschap met bergen, bossen en rivieren. Hier kun je wilde zwijnen, otters, wolven en verschillende vogelsoorten tegenkomen. Maak een wandeling door de groene valleien en geniet van de prachtige natuur om je heen.

Natuurpark Ria Formosa

Als je van vogels houdt, dan is het natuurpark Ria Formosa een paradijs voor vogelspotters. Dit park ligt in de Algarve en bestaat uit een netwerk van lagunes, eilanden en moerassen. Hier kun je flamingo’s, ooievaars, lepelaars en verschillende watervogels spotten. Maak een boottocht door de lagunes en geniet van de diversiteit aan vogelsoorten die hier te vinden zijn.

Natuurpark Sintra-Cascais

Het natuurpark Sintra-Cascais is een van de meest bezochte natuurparken van Portugal, vanwege zijn prachtige landschappen en rijke biodiversiteit. Hier kun je wilde zwijnen, vossen, dassen en verschillende vogelsoorten tegenkomen. Maak een wandeling langs de kliffen en geniet van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Portugal biedt een geweldige kans om wilde dieren te spotten in de natuurparken verspreid over het hele land. Of je nu geïnteresseerd bent in landdieren, maritieme fauna of vogels, er is voor ieder wat wils. Dus pak je verrekijker en camera en ga op avontuur in de prachtige natuurparken van Portugal!

Plaats een reactie