Natuurlijke pracht

Verken de betoverende steencirkels en menhirs van Portugal

Door Portugal avonturen

Portugal staat bekend om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke gerechten. Maar wist je dat dit land ook een schat aan prehistorische monumenten herbergt? Verken de betoverende steencirkels en menhirs van Portugal en ontdek de mysterieuze geschiedenis die hieraan verbonden is.

De betoverende steencirkels van Portugal

Een van de meest fascinerende prehistorische monumenten in Portugal zijn de steencirkels. Deze cirkels van rechtopstaande stenen werden duizenden jaren geleden gebouwd en dienden waarschijnlijk als rituele of astronomische locaties. De bekendste steencirkels in Portugal zijn te vinden in de regio Alentejo, waar je onder andere de Cromeleque dos Almendres kunt bewonderen. Deze indrukwekkende steencirkel bestaat uit meer dan honderd granieten stenen en is een van de grootste en best bewaarde in Europa.

Andere opmerkelijke steencirkels in Portugal zijn te vinden in de regio’s Evora en Beja. Deze mysterieuze monumenten zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de prehistorie en de oude beschavingen die ooit dit gebied bewoonden.

De mysterieuze menhirs van Portugal

Naast de steencirkels zijn ook de menhirs een intrigerend onderdeel van de prehistorische erfenis van Portugal. Menhirs zijn rechtopstaande stenen die vaak werden gebruikt als gedenktekens of markeringspunten. In Portugal zijn verschillende menhirs te vinden, verspreid over het hele land.

Een van de meest bekende menhirs in Portugal is de Menhir da Meada, gelegen in de regio Castelo Branco. Deze imposante steen is meer dan zes meter hoog en wordt beschouwd als een van de grootste menhirs in Europa. De Menhir da Meada is een indrukwekkend voorbeeld van de prehistorische bouwkunst en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de oude geschiedenis van Portugal.

Verken de prehistorische schatten van Portugal

Als je geïnteresseerd bent in de prehistorie en de oude beschavingen die ooit Portugal bewoonden, dan is een bezoek aan de steencirkels en menhirs van dit land een absolute aanrader. Verken de betoverende monumenten en laat je meevoeren naar een tijdperk waarin de mensheid nog een diepe connectie had met de natuur en de kosmos.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een avontuurlijke reiziger of gewoon op zoek bent naar nieuwe ervaringen, de steencirkels en menhirs van Portugal zullen je zeker niet teleurstellen. Dompel jezelf onder in de mysterieuze wereld van de prehistorie en ontdek de verborgen schatten die dit prachtige land te bieden heeft.

Plaats een reactie