Portugese stranden

Strandboeken om van te genieten onder de zon

Door Portugal avonturen

Als je op vakantie bent in het prachtige Portugal en heerlijk wilt ontspannen op het strand, is er niets beter dan een goed boek om van te genieten onder de warme zon. Of je nu houdt van romans, thrillers, of non-fictie, er is altijd wel een boek dat perfect past bij jouw smaak en voorkeuren. In dit artikel zullen we een aantal aanbevelingen doen voor strandboeken die je zeker zullen vermaken tijdens je verblijf in Portugal.

Romans

Als je graag wegdroomt bij romantische verhalen en meeslepende plots, zijn romans de perfecte keuze voor een dagje op het strand. Enkele aanraders zijn:

  • ‘Het Portugese Huis’ van Ann Patchett: Dit boek vertelt het verhaal van een familie die een zomer doorbrengt in een prachtig Portugees landhuis. Met intrigerende personages en een sfeervolle setting is dit boek een echte aanrader voor liefhebbers van familiedrama’s.
  • ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho: Een tijdloos verhaal over het volgen van je dromen en het vinden van je levensdoel. Dit boek neemt je mee op een spirituele reis door de prachtige landschappen van Spanje en Noord-Afrika.

Thrillers

Als je houdt van spanning en mysterie, zijn thrillers de perfecte keuze voor een dagje op het strand. Enkele aanraders zijn:

  • ‘De Stilte van de Witte Stad’ van Eva García Sáenz de Urturi: Een spannende thriller die zich afspeelt in het prachtige Baskenland. Met een mix van geschiedenis, spanning en mysterie is dit boek een echte pageturner.
  • ‘De Schaduw van de Wind’ van Carlos Ruiz Zafón: Een meeslepend verhaal over boeken, liefde en geheimen in het mysterieuze Barcelona. Dit boek neemt je mee op een avontuur vol intrige en mysterie.

Non-fictie

Als je geïnteresseerd bent in waargebeurde verhalen en informatieve boeken, zijn non-fictie boeken de perfecte keuze voor een dagje op het strand. Enkele aanraders zijn:

  • ‘Portugal’ van Marion Kaplan: Een informatief boek over de geschiedenis, cultuur en tradities van Portugal. Met prachtige foto’s en interessante feiten is dit boek een must-read voor iedereen die meer wil weten over dit prachtige land.
  • ‘De Wereld van Gisteren’ van Stefan Zweig: Een autobiografisch werk waarin de auteur zijn herinneringen aan het vooroorlogse Europa deelt. Met een mix van geschiedenis, cultuur en persoonlijke verhalen is dit boek een boeiende en informatieve leeservaring.

Of je nu kiest voor een roman, thriller of non-fictie boek, er is altijd wel een strandboek dat perfect past bij jouw smaak en voorkeuren. Dus pak je favoriete boek, smeer je in met zonnebrandcrème en geniet van een ontspannen dagje lezen onder de warme Portugese zon!

Plaats een reactie